Hoşgeldin, Ziyaretçi: Üye Ol

• Konuyu Oyla:
    • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Football Manager 2016 Ön İnceleme
    Alıntı:Her ne kadar ülkemizde LoL ve CS: GO oyun hayranı kitle kendini öne çıkarsa da; her sene yeni menajerlik oyununu bekleyen, gecelerini sabahlarına katmış, sessiz ama kalabalık bir oyuncu kitlesi vardır. Kimisi Championship Manager’dan beri yıllarını en iyi genç yetenekleri bulmaya adamıştır, kimileri de Football Manager serisi ile uykusuz gecelere adım atmıştır...
    Menajerlik oyunlarının çökmeden kalabilen tek kalesi olan Football Manager serisinin her sene olduğu gibi bu sene de yeni oyunu Football Manager 2016 kasım ayı içerisinde piyasada olacak. Her sene üstüne koyarak gelişmeye devam eden serinin yeni oyunu Football Manager 2016’yı deneme şansına eriştik. Biz de gördüklerimizi bir ön inceleme yazısında sizlerle paylaşalım dedik. Hazırsanız ilk uykusuz gecemi geçirdiğim Football Manager 2016’yı masaya yatırıyorum.
    Football_Manager_2016_yon_nceleme32.png
    Menajer Olunmaz, Menajer Doğulur
    Son senelerde olduğu gibi Football Manager 2016’nın da sunduğu Türkçe desteği ile oyuna daldım. Herkes gibi benim de ilk olarak dikkatimi menajer oluşturma ekranında karşıma çıkan RPG-vari karakter yaratma ekranı çekti. Aha, dedim gitti 1 saat (malum karakter yaratma sancılı bir süreç) derken çok da uzun sürmeyen bir süre sonra menajerimi tasarladım. Sonradan kafama dank etti ki bu menajeri tasarlıyorsak kulübede de yer alacak demektir. Ki düşündüğüm gibi de oldu... Artık kulübede sizi temsil eden bir menajer var.
    Daha Az Tık, Daha Çok Bilgi Odaklı Arayüz
    Oyunda ilk kariyerimi oluşturduğum an hayal kırıklığına uğradım. Çünkü menü dizaynı neredeyse tıpa tıp Football Manager 2015 gibi görünüyordu (hatta Alt+Tab yapıp yanlış oyuna girip girmediğime baktım). Sonra kendi kendime; ısıtıp vermişler, markalar arası rekabet yok, tekel oldular rahatladılar derken menülerin içine girdiğimde farkı fark ettim. Küçük ama önemli değişiklikler bana göz kırpıyordu. Yani anlayacağınız ana dizayn sabit kalmış olsa da transfer ve gözlem kategorisindeki bilgilere daha efektif ulaşmamızı sağlayan, az tık çok bilgi felsefesinin hakim olduğu dokunuşlar yapılmış.
    Football_Manager_2016_yon_nceleme2_2.png
    Detay. Biraz Daha Detay. Çok, Daha Çook Detay!!
    İlk kariyerimde sezon başlangıcına yaklaştıkça oyunun taktik ekranın geliştiğini, oyuncuların pozisyonlarına uyumluluklarının daha detaylı bir şekilde gösterildiğini fark ettim. Sonra bu gelişmelere transfer ekranında da rastladım. Daha önceki oyunlardaki detaylı arama özellikleri kolay bir sistem ile biz oyuncuları rahatlatmış. Daha sonra oyuncular ile pazarlık evresinde gelindiğinde bu ekranda da iyileştirmeler olduğunu gördüm. En sonunda Sports Interactive’in her yere ufak rötuşlar ile dokunduğunu anladım.
    Üç Boyutlu Tek Animasyon Devri Bitti
    Sinemanın iki boyuttan, üç boyuta geçişinden daha sancılı bir üçüncü boyuta geçiş dönemi yaşayan FM serisi bu yıl da kendini yenilemeye devam etmiş. Bu sene de animasyonlardaki geliştirmeler ve eklenen yeni animasyonlar kendini hissettiriyor. Bizleri daha bir havaya sokuyor. 
    Football_Manager_2016_yon_nceleme1_2.png
    Animasyonların yanı sıra beni sinir eden korner ve benzeri duran toplarda topun absürt bir yere gidince onun alınıp geri gelinmesini bekleme dönemi de sona ermiş. Daha akıcı, seyir keyfi yüksek, son dakikaları daha da heyecanlı olan bir FM olmuş diyebilirim.
    Küçük Ama Etkili Yenilikler
    Oyunda bir süre vakit geçirdikten sonra fark ettiğim en ufak ama etkili değişiklik sakatlıklar ile ilgili oldu. Daha önce Sports Interactive, FM 2016’nın yapımında fizyoterapistler ile çalışıldığını ve sakatlıklar ile ilgili oyunda büyük yenilikler olacağını açıklamıştı. Ben de dediklerine sakatlıkların daha detaylı ve yerinde olduğunu görünce hak verdim. Artık ağır kondisyon sonucu zedelenen kasların tedavisi yıllar almıyor ya da kırıklar mucizevi bir şekilde iyileşmiyor.
    Küçük yenilikler kendini istatistiklerde de gösteriyor. Maç sonrası istatistik ekranı, duran top organizasyonu gibi ekranlar önceki oyunlara göre daha da detaylandırılmış.
    Football_Manager_2016_yon_nceleme_233.png
    Bitmeyen 90+4
    Yazımızda sona gelirken oyuna kulüp yaratma ekranın da eklendiğini belirtelim. Henüz tam anlamıyla deneyemediğim bu yenilik istediğimiz bir ligte kendi yarattığımız takım ile yer almamızı sağlıyor.
    Son olarak (eee bitmeyen 90+4 diye boşuna demedik) Football Manager 2016’nın mobil cihazlar ile cross-platform(kayıtlı oyunumuza ister PC’den ister mobilden erişip, oynayabilmek) olacağını da söyleyelim. Her ne kadar daha deneyimlememiş olsak da, gecelerimize sahip olmakla yetinmeyen FM her boş anımıza göz dikmiş gibi görünüyor.
    Sonuçta Football Manager 2016'yı betası ile değerlendirecek olursak, oyun her sene olduğu gibi, bu sene de üzerine bir şey koymamış gibi yaparken bizlere yaptığı küçüklü büyüklü sürprizler ile geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğinin sinyallerini veriyor.
    Alıntı:Dip Not: Maalesef Türkiye Ligleri Resmi Logo ve Tasarımları bu sene de oyunda yer almıyor. Seriyi İngiltere’den sonra en çok oynayan ülkelerden biri olarak bu izinlerin alınmasını beklemek en doğal hakkımız oluyor. Neyse Türkçe dil desteği yıllar sonra geldi. Bunu da çocuklarım olunca görürüm herhalde...
    Football_Manager_2016_yon_nceleme2_2.png
    Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
    - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

Ara
    Cevapla }}

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
    Kodlayan: Metehan Durmuş - MyBB Türkiye
    Forum Yazılımı: MyBB , Kodlaması: MyBBGroup ve Çevirisi: MCTR

Online Shopping App
    Online Shopping - E-Commerce Platform
    Online Shopping - E-Commerce Platform
    Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping