01-16-2017, 08:52 PM
Uzun yıllardır Star Wars uykudaydı. Popüler kültüre sayısız çizgi roman, film, video oyunu, kutu oyunu ve daha fazlasını kazandıran kült seri Star Wars son yıllarda uykudaydı. Bu uykusunu seri için duyurulan yeni film Star Wars: Güç Uyanıyor bozdu. Adından anlaşılacağı gibi Güç’ü uyandıran seri video oyun sektörünü de es geçmedi ve sevilen seriyi yeniden başlatan oyun Star Wars: Battlefront ile geri döndü.
Battlefront serisinin Star Wars oyunları arasında en sevilen yapımlarından olması bizleri heyecanlandırırken, sektörde pek sevilmeyen paragöz olarak adlandırılan EA tarafından geliştirilecek olması düşündürdü. Ama karşımıza bizleri eğlendiren bir yapım ortaya çıktı.

Hologramdır O Grafik Olsa Duramazsın
İlk olarak Star Wars: Battlefront’un en dikkat çeken yönlerinden biri olan grafiklerinden başlamak istiyorum. Battlefield serisi ile çıtayı her geçen yıl daha da artıran DICE ekibi Star Wars: Battlefront’ta değim yerindeyse bir şaheser ortaya koymuş. Açıkçası oyundan bu kadar kaliteli grafikler ummuyordum. Ama oyuna başlar başlamaz kendimi filmde hissettim desem yeridir. Hoth’un dondurucu ayazını derinlerde hissederken, Endor ormanlarındaki gizemli havayı yaşadım. Çevresel etmenlerde beklentileri karşılayan grafikler karakter tasarımlarında da sizi Star Wars evrenine çekiyor. İmparator ve Asiler’in ilk üçlemeye uygun tasarımları yüzlerde küçük bir tebessüm oluşturuyor.

Star Wars: Battlefrontgrafiklerinin yanı sıra birbirinden eğlenceli çok oyunculu modları ile de dikkat çekiyor. Oyunun çıkışında dokuz olan mod sayısı yeni ücretsiz ek paket (EA’den beklenmeyen hareketler) Battle of Jakku ile on adete yükseliyor. Bu modların en dikkat ve oyuncu çekeni 20’ye 20’lik dev savaşları ile Supremacy, Walker Assault ve Turning Point. Oyunun sağladığı her türlü silah, araç ve güçlendirmelere sahip olan bu haritalar Star Wars savaşlarını bizlere birinci elden yaşatıyor. Özellikle Walker Assault, Star Wars: Episode V The Empire Strikes filmindeki İmparator ve Asiler’in çarpıştığı o savaşı bizlere birebir olarak yaşatarak duygularımıza tavan yaptırmayı başarıyor. Bu üç dev modun yanı sıra Fighter Squadron ile uzay sayaşlarına Tie Fighter ve X-Wing gibi serinin sevilen araçları ile dahil olabiliyoruz. Ayrıca Hero Hunt ve Heroes VS Villians modları ile diğer haritalarda nadiren bürünebildiğimiz Luke, Darth Vader, Han Solo gibi serinin sevilen kahramanlarına direk ulaşıp onların güçleri ile oyunun hakimi olmaya çalışıyoruz.

- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK