Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Battlefield: Hardline (AÇIK BETA) İnceleme
bf-acik-beta-il-8.jpg
2002 yılında bizlerle buluşan o savaş atmosferi, o savaş damarı. Daha FPS'nin ne olduğunu yeni yeni öğreniyorken hayatımıza giren bir isim. Savaş alanında ne gibi şeyler döndüğünü bizlere her şeyden güzel anlatabilen ve anlatmaya devam edecek olan...

Bir dakika. Anlatmaya devam edecek olan mı dedim ben? Bakın o konudan hiç de emin değilim işte. Günümüz oyun sektörünün nereye gittiğini görmemizi bırakın, doğru düzgün yapılmış oyunların bile bir dalga misali, dibi gördüğü bir diyardayız hepimiz. En kötüsü ise para amacı güden firmaların altında ezilmemiz.
battlefield-hardline-2.jpg
Peki ya ben Battlefield: Hardline başlıklı bir yazıya neden bu şekilde başladım; çok basit. 12 senedir devam eden savaş ortamının değiştiğini, fakat farklı bir yöne doğru değiştiğini görüyoruz. Açık alan savaşından hırsız polis kovalamacasına kayan yeni Battlefield: Hardline, tüm söylenen yorumlara göre biraz yukarıda, biraz da aşağıda kalıyor. 1 haftalık beta süreci boyunca onlarca oyuna sizler için girip çıktım ve betanın güzel bir değerlendirmesini yaptım. Hardline'ı hem kötü, hem de iyi yanlarıyla incelemek için kolları sıvadım.
Sınırı geçmeden!
Geçtiğimiz yaz oyun fuarlarında kendini göstermişti bizlere Hardline. Yine 83'e 83 gerçekleşen (temsili) harika bir kapışma ortamıyla sahneye çıkmıştı. Nitekim oyun, uzun bir süre patlayacağı konusunda yorumlara maruz kalmıştı. Nedeni ise çok basitti; Hardline çok fazla reklam yapmamıştı. Oyuncular Battlefield'ın o savaş atmosferinin, hırsız polis kovalamacasına uymayacağı konusunda kesin emindi. 
Aslında ben de bunlardan biriydim. Fakat betayı oynadıktan sonra öyle düşünmediğime karar verdim. Elbet o oyunculara hak verdiğim birçok konu vardı, ama oyunun patlayacağı konusunda birçok soru kafamdan çoktan silinmişti.
Açık savaş alanı olayından bu şekilde bir aksiyona kayan EA ve Visceral ekipleri, aslına bakarsanız farklı bir şey denemek istemiş. Oyuna girdiğiniz an zaten yine aynı Battlefield'ta olduğunuzu anlıyorsunuz. Oyunun grafikleri, müzikleri ve teması olsun her şey aynı Battlefield; kötü anlamda demiyorum, güzel anlamda konuşuyorum. Çevre etmenleri yine harika, gerçekçilik yine muazzam. 
Peki ya farklı olan şey ne? Polis arabasına binip bu arabayı kaçırmak mı? Hayır. Farklı olan şey, oyuncunun kendini oyun başında nasıl hissettiği. Bir asker olarak değil de bir suçlu ya da bir polis olarak amansız bir aksiyonun içerisine sokuyor bizleri Hardline. Bana kalırsa Battlefield'ın farklı bir anlam kazandığı bir yapım. Elbette oyunun birçok eksiği var; fakat daha beta sürecindeyiz öyle değil mi?
Battlefield_Hardline_BEEPBEEP.jpg
Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping