Hoşgeldin, Ziyaretçi: Üye Ol

• Konuyu Oyla:
    • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Hotline Miami 2: Wrong Number
    Arrgghhh yine lanet telefon çalıyor, bu sefer hangi pislik yuvasına yollayacaklar beni? Zaten neden açıyorum ki bu telefonları? Kiminle konuştuğumu bile bilmiyorum. Tek verdikleri adres bilgisi, sonrasında yapmam gereken oraya gidip ortalığı temizlemem. İlk başlarda telefon şakası sanmıştım, pek aldırmadım. Sonradan dediklerini yapmazsam başıma kötü şeylerin geleceğini söylediler. Ne yapabilirlerdi? Gördüklerimden sonra ise sorular sormayı bıraktım ve yapmaya başladım.

Yaklaşık olarak 3 sene önce hayatımıza girdi bu telefon çağrıları. Bir bağımsız yapımdan beklenmeyecek derecede sükse yapmıştı Hotline Miami. Retro havası, müthiş müzikleri, akıcı oynanışı, bitmek bilmeyen aksiyonuyla oyuncuların gözdesi olmuştu. Hem oyunun düzgün bir senaryosu da yoktu. Sanırım oyunun psikopatlığı bu kadar tutmasını sağladı. Yüksek derecede şiddet içermesi kimi oyuncuları rahatsız etse de ben dahil çoğu kişi zevkle oynadı. Şiddetten bahsetmişken oyun Avustralya’da yasaklandı. Bu da ne kadar şiddetli olduğunu gösteriyor herhalde. Gerçi ülkemizde Minecraft bile yasaklanma yolunda. Bunu görseler neler neler yaparlar..
    i1.jpg
    3 saniyede neler gerçekleşebiliyor hayatta

Bir kere en baştan söyleyeyim. Böyle kolay kolay oynayabileceğiniz, beni fazla uğraştırmasın diyeceğiniz bir oyun arıyorsanız yanlış yerdesiniz. Zira karşınızda ilk oyundan bile zor olan bir oyun duruyor. Ölüp ölüp dirileceksiniz kaçışınız yok. Hatta ilk bölümden itibaren oyun sizi zorlamaya başlıyor. Bunun başlıca nedeni artık bölümlerin daha büyük alanlarda geçmesi. İlk oyundan hatırlarsanız daha çok kapalı alanlarda geçiyordu oyun ve alanın neredeyse tamamına hakimdik. Yeni oyunumuzda ise görüş açımız oldukça kısıtlı kalıyor ve düşmanların tam olarak nerelerde olduğunu kestiremiyorsunuz. Gayet iyi ilerlerken haritanın sonundan gelen sevgi dolu bir kurşunla tekrar başa sarabiliyorsunuz. Peki bu bir eksi mi oyun için? Kimilerine göre eksi sayılabilir ama Hotline Miami mantığına göre defalarca ölmeniz gerektiğinden ben eksi olarak görmüyorum. Evet bazen oldukça sinir bozucu olabiliyor bu durum ama oyunun güllük gülistanlık olmadığını söylemiştik. O “R” tuşuna basılacak!

i2.jpg
    Odadaki adam öldürme potansiyeli her şeyden fazla

Alanların büyümesi dışındaki başka bir yenilik oynanabilir karakter sayısındaki artış. Kimisini 1 kez kontrol ederken kimilerini birkaç kez elimizin altından geçirebiliyoruz. Senaryo da bu bağlamda oldukça genişlemiş. Farklı kollardan hikayeler anlatılıyor, bir 80’lere giderken bir 90’lara gidiyorsunuz. Ama oldukça karışık olduğunu belirtmeliyim. Gerçi ilk oyunda ahım şahım bir senaryo yoktu hani daha fazla karaktere erişim için böyle bir yola başvurulmuş gibi. Fakat olayların ilerleyişi gayet güzel ve karakterleri tanıdıktan sonra her şeyi rayına oturtabiliyorsunuz.

Karakterlere de değinmek lazım çünkü neredeyse hepsinin farklı özellikleri mevcut. İlk oyundaki maskelerin farklı özelliklerini kullanabilme yine yerinde duruyor fakat bazı karakterler maskesiz takılıyor. Mesela oyundaki yaşananları kitabına konu eden yazar karakterimiz kimseyi öldürmüyor ve silahları kullanmıyor. Sadece beyzbol sopası ve levye ile işini görüyor. Onunla da birini yere indirip kan akıtırsanız psikopata bağlıyor ondan sonra silah kullanmaya başlıyor. Çok farklı bir özellik gibi gözükmese de bölümü fiziksel temasla bitirmeye çalışırken farklı stratejiler kullanmanız gerekiyor bu da oyunun tadına tat katıyor. Yine değinilmesi gereken başka bir karakter ise kuğu kardeşler. Bunlar maskenin verdiği ayrı özellik olsa da 2 kişiyi kontrol etmek değişik bir tecrübe olmuş. Elektrikli testereli ve silahlı kardeşler ile oynamak oldukça eğlenceli. Her ne kadar bazen silahlı olan kapılarda takılı kalsa da ben baya zevk aldım bu kardeşlerden.

i3.jpg
    Sarı saçlarına deli gönlümüüü

Ayrı bir paragraf açmak istediğim oyunun müziklerine gelelim. Hani bir oyunu ne oynatabilir sorusuna verebileceğiniz cevaplar nedir? İşte efendim senaryosu muazzamdır, grafikleri salya akıtır, online modu inanılmaz zevklidir falan. Hotline Miamilerin ise belki %100 değil ama %70 müzikleri yüzünden tekrar tekrar ölmeyi göze alabiliyorsunuz. Bahsettiğimiz gibi oyun oldukça zor bir oyun, bazı bölümlerde onlarca kez ölmeniz gerekebilir fakat sağolsun müzikler sizi yüksek tempoda tutmayı başarıyor ve oyunun başından kaldırtmıyor. Oyunun müziklerinden hoşlanmayanlar bile böyle bir manyak oyunun bu tarz müzikler kullanması gerektiği konusunda bana katılacaklardır.

Gözüme çarpan birkaç eksilerden de bahsetmeden olmaz. Çok ufak eksiler aslında ama oyun keyfinizi bazen etkileyebiliyor. Mesela yapay zekada ufak aksaklıklar çıkabiliyor. Bazen kapılarda takılabiliyorlar, bazen de silah seslerini duymuyorlar. Ayrıyeten önceki oyunda her bölümün başında farklı özellikler veren maskelerimizi seçebiliyorduk. Bu özelliğimiz yine yerinde duruyor fakat bahsettiğim gibi bazı karakterler maske kullanmıyor ve karakterlerin has özelliklerini kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Bu durum sizi kısıtlıyor ister istemez. Ama sadece birkaç bölümde bu başınıza geliyor. Bunların dışında oyun olması gerektiği gibi. Açıklanan bölüm editörü özelliği ise oyuna sonradan dahil olacağı için üstüne değinilecek bir şeyi yok şimdilik.

Toparlarsak Hotline Miami 2: Wrong Number ilk oyunun üzerinde olan bir devam oyunu olmuş. Ana temeller değiştirilmeden yerinde yenilikler eklenmiş. Eklenecek olan bölüm editörü ve oyun bittikten sonra açılan yeni zorluk seviyesi oyunun ömrünü daha da uzattığını söyleyebilirim. Karşımızda akıcı senaryolu, piksel grafikli, gümbür gümbür müzikli ve bilumum şiddet içerikli çılgın bir devam oyunu bulunuyor. İlk oyunu sevdiyseniz kesinlikle devam oyununu da edinmelisiniz. İlk oyunu oynamayanlar ise hiç beklemeden denesinler, yazık etmesinler.

i4.jpg
    Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
    - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

Ara
    Cevapla }}

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
    Kodlayan: Metehan Durmuş - MyBB Türkiye
    Forum Yazılımı: MyBB , Kodlaması: MyBBGroup ve Çevirisi: MCTR

Online Shopping App
    Online Shopping - E-Commerce Platform
    Online Shopping - E-Commerce Platform
    Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping